Vistas zupa ar frikadelēm 6 personām



Sastāvdaļas:

  • 1 vista,

  • 2 selerijas,

  • 2 burkāni,

  • 1 sauja pētersīļu lapu,

  • 60-80g sviesta,

  • 1-2 olu dzeltenumi,

  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma,

  • sāls.


Pagatavošana:

Vistas zupai ņem 1 lielu vistu, sagriež viņu gabalos. Filejas gaļu izmanto frikadeļu pagatavošanai, parejos gabalus uzliek ar  3.5l auksta ūdens un 1 ēdamkaroti sāls, uzvāra, nosmalsta putas, pieliek klāt zupas saknes un 1/4 stundas vēlāk 60-80g sviesta. Zupai jāvārās uz mazas uguns 30-50 min, tad to laiž caur sietiņu, gaļu un saknes ieliek zupas bļodā, olu dzeltenumus sakuļ ar 2 ēdamkarotēm saldā krējuma un pielej klāt zupai, kurā iepriekš frikadeles izvārītas.


Frikadeļu pagatavošana. Fileju izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar olu, sāli, uztaisa bumbiņas. Frikadeles vāra zupā 5 min.




Sieviešu Pasaule


 

Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress