Sastāvdaļas:
- 1 vista,
- 2 selerijas,
- 2 burkāni,
- 1 sauja pētersīļu lapu,
- 60-80g sviesta,
- 1-2 olu dzeltenumi,
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma,
- sāls.
Pagatavošana:
Vistas zupai ņem 1 lielu vistu, sagriež viņu gabalos. Filejas gaļu izmanto frikadeļu pagatavošanai, parejos gabalus uzliek ar 3.5l auksta ūdens un 1 ēdamkaroti sāls, uzvāra, nosmalsta putas, pieliek klāt zupas saknes un 1/4 stundas vēlāk 60-80g sviesta. Zupai jāvārās uz mazas uguns 30-50 min, tad to laiž caur sietiņu, gaļu un saknes ieliek zupas bļodā, olu dzeltenumus sakuļ ar 2 ēdamkarotēm saldā krējuma un pielej klāt zupai, kurā iepriekš frikadeles izvārītas.
Frikadeļu pagatavošana. Fileju izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar olu, sāli, uztaisa bumbiņas. Frikadeles vāra zupā 5 min.