Nepieciešams:
- Sparģeļi – 1 buntīte
- Rukola – 1 sauja
- Kreses – 1 sauja
Marinādei:
- Laims – 1 gab.
- Apelsīns – ½ gab.
- Rozā graudu pipari – 1 tējk.
- Medus – 1 tējk.
- Kumins jeb romiešu ķimenes – 1/3 tējk.
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Extra virgin olīveļļa – 3 ēd.k.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Pagatavošana:
1. Sparģeļus notīri un gareniski pārgriez uz pusēm. Kārto šķīvī vai salātu traukā.
2. Gatavo marinādi. Izspied sulu no laima un apelsīna, tai pievieno rīvētu laima un apelsīna miziņu.
3. Rozā piparus saberz piestiņā un pievieno citrusu sulai. Tāpat pievieno sāli un medu.
4. Romiešu ķimenes sakapā kopā ar ķiploku un pievieno marinādei.
5. Pievieno olīveļļu, marinādi labi samaisi un pārlej sparģeļiem, ļauj viegli iemarinēties aptuveni 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rukolu un kresēm.
Šie salāti būs lieliska piedeva gaļas vai zivs ēdieniem, kā arī veselīga uzkoda.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis