Klasiskā šašlika recepte, kas turklāt ļoti ātri pagatavojama!
Izmanto krūts vai pakaļkājas gabalu (ja nav aitas gaļas - var ņemt arī cūkgaļu).
Nepieciešams:
1 kg aitas gaļa;
5 sīpoli;
100 g sīpolloki;
305 ēdamkarotes etiķis;
3-4 tomāti;
1 citrons;
20 g kausēti aitu tauki;
sāks, pipars, bārbeļu ogas un citas garšvielas pēc vēlēšanās.
Gaļu sagriež 4 x 4 cm gabaliņos, traukā sasāla un sapiparo, pievieno sīki sagrieztus lokus, etiķi vai citrona sulu un samaisa. Uzliek vāku un uz 2 - 3 stundām noliek vēsumā iemarinēties.
Tad mauc uz iesma pamīšus ar sīpolu gredzeniem un iesmērē ar aitu taukiem, cep virs karstām oglēm 10 - 15 minūtes, pagrozot.
Pasniedz ar mērci, sīpoliem, zaļumiem un apkaisot ar bārbelēm.
Vasaras piknikam – Ātrais klasiskais šašliks
Autors redakcija 11/07/2016 Receptes · 0 komentāri