Nepieciešams:
Vafelēm:
- Tēja pēc izvēles – 150 ml
- Ola – 1 gab.
- Sviests – 80 g
- Milti – 185 g
- Cukurs – 2 ēdamk.
- Cepamais pulveris – 1 šķipsniņa
Krēmam:
- Ola – 1 gab.
- Svaigais krēmsiers – 350 g
- Pūdercukurs ar vaniļu – 3 ēdamk.
- Sāls – šķipsniņa
Pildījumam:
- Svaigas zemenes – 500 g
- Kazenes – 100 g
- Svaiga piparmētra – 1 sauja
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Pagatavošana:
- Pagatavo tēju, pievieno tai cukuru, ļauj atdzist.
- Viegli sakul olu, pievieno kausētu sviestu un tēju.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri.
- Sakarsē vafeļu pannu un cep.
Pagatavo krēmu:
- Atdali olas baltumu no dzeltenuma un sakuļ: olas baltumu ar šķipsniņu sāls, bet dzeltenumu ar pūdercukuru.
- Dzeltenumā iecilā krēmsieru, sajauc, pievieno baltumu.
- Uz vafeles klāj krēmu, pievieno zemenes ar piparmētrām.
- Atkārto līdz vafeļu plāksnes ir beigušās.
- Sagriez piparmētras un zemenes, taču daļu atstāj veselas, dekoram.
- Kārto kūku:
- Bagātīgi pārber ar zemenēm(vari izmantot arī kazenes vai citas ogas) un rotā ar piparmētras lapiņām.
- Kūku liec ledusskapī vismaz uz 1–2 stundām.
Atceries!
Izmantojot zaļo tēju, vajadzēs vairāk cukura. Pirms pievieno, pagaršo tēju, vai tā nav par sīvu.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis