Nepieciešams:
- 800g skābeņu,
- 2.5l gaļas zupas vai buljona,
- 2 olas,
- 50g sviesta,
- 0.155l skābā krējuma,
- 1 ar kaudzi pilna ēdamkarote miltu,
- sāls.
Pagatavošana:
Skābenēm noņem kātus, nomazgā vairākas reizes aukstā ūdenī, uzliek ar verdošu mazsālītu ūdeni un vāra 3 minūtes, tad ūdeni nolej un skābenes smalki sakapā. Zupu uzvēra ar 50g sviesta, tad sakuļ 1 ar kaudzi pilnu ēdamkaroti miltu ar skābo krējumu un dod to, caur sietiņu stipri kuļot, pie zupas, uzvāra pēdējo un pieliek klāt sakapātās skābenes un 3 cieti novārītas, lielos gabalos sagrieztas olas.
Sieviešu Pasaule