Nepieciešams:
- Topinambūrs – 400 g
- Puravs – 1 gab.
- Ziedkāposts, sadalīts gabaliņos – 1 sauja
- Sparģeļi – 1 buntīte
- Saldā kukurūza (svaiga vai konservēta) – 120 g
- Dārzeņu buljons – 1,5 l
- Brie siers – 150 g.
- Saldais krējums – 100 ml.
- Olīveļļa – 1 – 2 ēd.k.
- Citrons – ½ gab.
- Medus – 1/2 ēd.k.
- Ķiploks – 3 daiviņas
- Čili pipars – aptuveni naža gala lieluma gabaliņš
- Sāls, pipari pēc garšas
- Kreses vai kressalāti – 2 saujas
Pagatavošanas laiks: 50 min
Pagatavošana:
1. Bļodā lej ūdeni vai buljonu, pievieno izspiestu citrona sulu.
2. Notīri un sagriez gabaliņos topinambūru. Lai tas neiekrāsotos tumšs, liec to citronūdenī.
3. Sagriez puravu, izmantojot tikai tā balto daļu. Sīki sagriez 2 ķiploka daiviņas.
4. Izņem no citronūdens topinambūru.
5. Katliņā ielej nedaudz olīveļļas, liec tajā puravu, ziedkāpostu, ķiploku, un viegli apcep.
6. Pārlej ar buljonu un vāri aptuveni 20 minūtes.
7. Visu sablenderē, ja vēlies viendabīgāku konsistenci, vari to papildus izberzt caur sietu.
8. Sieru sagriez nelielos gabaliņos, pievieno krēmzupai kopā ar saldo krējumu.
9. Izmaisi un pievieno piparus. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli.
10. Notīri sparģeļus un pārgriez tos gareniski uz pusēm, sīki sagriez čili piparu un 1 ķiploka daiviņu.
11. Pannā lej nedaudz olīveļļas, liec tajā sparģeļus, kukurūzu, čili un ķiploku, pievieno medu un viegli apcep, aptuveni 2 minūtes.
12. Lej šķīvjos krēmzupu, pa virsu kārto sparģeļus un kukurūzu, pārkaisi ar kresēm vai kressalātiem.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis