Nepieciešamās sastāvdaļas:
250g vārītu rīsu
1 pētersīļu saišķītis
2 svaigu piparmētru dzinumi
3 citroni
500g tomātu
3 agrie sīpoli
125ml eļļas
Jogurta mērcei grieķu gaumē:
1 neliels gurķis
3 ķiploku daiviņas
1 saišķītis sīki sagrieztu svaigu diļļu
1/2 tējk. malta koriandra
1/4 tējk. maltu ķimeņu
500ml jogurta (bez augļu gabaliņiem)
Pagatavošana:
Rīsus ieber verdošā ūdenī, vāra, kamēr gandrīz mīksti, ļauj uzbriest. Ūdeni caur sietu rūpīgi notecina. Sīki sasmalcina pētersīļu un piparmētru lapiņas. No citroniem izspiež sulu (apmēram 125ml). Izlasa sēklas. Tomātiem izgriež kātiņa pamatni. Tomātus pārgriež šķērsām uz pusēm, iztīra sēklas un sagriež gabaliņos. Notīra un sīki sasmalcina agros sīpolus.
Pagatavo jogurta mērci grieķu gaumē un 2 stundas atdzesē ledusskapī. Salātus garnē ar zaļajām olīvām, citrona šķēlīti un svaigu piparmētru. Pasniedz ar jogurta mērci un lavašu.