Nepieciešams:
- Olas - 2 gab.
- Milti - 250 g
- Ūdens - 250 ml
- Cepamais pulveris - 2 ēdamk.
- Sāls - 1 tējk.
- Cukurs – šķipsniņa
- Ķiploks - 1 daiviņa
- Sausais timiāns - 1 tējk.
- Sausais baziliks - 1 tējk.
Pildījumam izmanto: svaigo krēmsieru, tomātu mērci, pastēti un svaigās kreses u.c.
Gatavošanas laiks: 25 min
Pagatavošana:
- Sakul olas, pievieno sāli, cukuru, timiānu un baziliku.
- Ķiploku smalki sarīvē vai ar nazi saspied putriņā.
- Olām pievieno siltu ūdeni un ķiploku.
- Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri .
- Jauc kopā ar olām un veido mīklu tā, lai nepaliek miltu kunkuļi.
- Sakarsē vafeļu pannu un cep.
- Kad vafeles izceptas, vari tās sarullēt, vai lauzt uz pusēm un pildīt ar dažādiem pildījumiem.
Atceries! Pannas vāku aizver, taču nostiprini aptuveni pēc 30 sekundēm, kad mīkla būs pacēlusies uz augšu un vafelē izveidojusi “gaisa spilvenu”
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis