Risoto no ķirbjiem



Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 400 g arborio vai apaļgaudu rīsu

  • 1 tējkarote kanēļa

  • 1 apelsīns

  • sāls

  • 300 g ķirbja

  • 150 g Parmas siera

  • 200 ml sausa baltvīna

  • 50 g sviesta

  • 100 g bekona dekoram (pēc izvēles)


Dārzeņu buljonam:

  • gabaliņš čili pipara

  • 1 daiviņa ķiploka

  • neliels gabaliņš burkāna

  • 1 l ūdens

  • 1 timiāna zariņš

  • sāls, pipari


Pagatavošana:

No minētajām sastāvdaļām izvāra buljonu. Sakarsētā dziļā pannā izkausē sviestu un ieber rīsus, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un gaiši dzelteni. Pievieno glāzi sausa baltvīna, ļauj iztvaikot alkoholam.  Ķirbi sagriež nelielos gabali- ņos un pievieno rīsiem.Pievieno pirmo kausiņu dārzeņu buljona, un, lēni maisot, ļauj tam izsautēties. Atkārto procesu un pievieno buljonu pa vienam kausiņam, kamēr viss buljona daudzums iztērēts un rīsi uzbrieduši. Tas prasīs apmēram pusstundu laika. ad rīsi mīksti, pievieno sulu no 1 apelsīna, iemaisa kanēli un sarīvētu Parmas sieru. Pasniedz nekavējoties.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress