Nepieciešams:
- Mīdijas – 1 kg
- Pilngraudu spageti – 400 g
- Tomātu biezenis – 300 ml
- Ķiršu tomāti – 250 g
- Ābolu sula – 150 ml
- Gaļas delikatese Selection by Rimi Chorizo Loncheado – 1/2 pac.
- Sīpols – 1 gab.
- Pētersīļi – 1 sauja (sasmalcināti)
- Diedzētas kreses – 1 kastīte
- Ķiploks – 2 daiviņas
Pagatavošanas laiks: 20 min.
Pagatavošana:
1. Ja izmanto svaigās mīdijas, notīri tās, zem tekoša auksta ūdens noberžot ar asu birstīti. Savukārt saldētās mīdijas vispirms atlaidini.
2. Izvāri pastu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
3. Ķiploku un sīpolu sagriez smalkos kubiņos.
4. Chorizo Loncheado sagriez mazākos gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar ķiploku un sīpolu.
5. Pievieno mīdijas un pielej ābolu sulu.
6. Sautē pannā ar vāku 2 – 3 minūtes, līdz mīdijas atveras.
7. Pievieno tomātu biezeni un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus.
8. Turpini sautēt vēl 2 minūtes un pievieno izvārīto pastu un pētersīļus.
9. Servē, sadalot porcijās, un pirms pasniegšanas pārkaisi ar diedzētajām kresēm.
Aikāgaršo ieteikums!
Ja, izmantojot svaigās mīdijas, konstatē, ka no tām kāda ir jau atvērusies, to labāk met laukā, visticamāk tā ir jau sabojājusies.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis