Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 3 olas,
- 500 ml piena,
- 1,5 glāzes miltu,
- 3 ēdamkarotes cukura,
- sāls,
- soda,
- eļļa cepšanai.
Pildījumam:
- 300 g dūmota šķiņķa,
- 400 g sēņu,
- sīpols,
- 300 g siera.
Pagatavošana:
No norādītajām sastāvdaļām pagatavo plāno pankūku mīklu, ļauj tai nedaudz pastāvēt. Tikmēr sagriež sēnes un sīpolus, tos apcep uz pannas eļļā. Šķiņķi sagriež mazos kubiņos vai salmiņos, sieru sarīvē. Lielā pannā sakarsē eļļu, lej mīklu un cep plānu pankūku no vienas puses. Apgriež ar apcepto pusi uz augšu, vidū liek karotīti šķiņķa, karotīti sēņu un karotīti siera, pankūku satin aploksnes, trīsstūra vai kādā citā veidā, pēc tam apcep no abām pusēm.
Avots: nra.lv /Ilze Zonne