Kā raidījumā ''900 sekundes'' norādīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Latvija uz jaunajām benzopirēna līmeņa normām gaļas kūpinājumos reaģējusi novēloti.
Šteinbuka uzsver, ka ierēdņiem un politiķiem vajadzēja rīkoties ātrāk, jo lēmums par jauno normu ieviešanu tika pieņemts jau pirms vairākiem gadiem. Šteinbuka uzskata, ka Latvijai vajadzēja prasīt izņēmuma situācijas piemērošanu.
Viņa gan arī uzsvēra, ka nekas vēl nav nokavēts. Pēc Šteibukas uzskatiem, nepieciešams uzrunāt Briseles pārstāvjus, lai panāktu iespēju turpināt tradicionālo kūpinājumu ražošanu.
Kā ziņots iepriekš, no 2014. gada 1. septembra spēkā stāsies jaunās normas kūpinātas gaļas un zivju ražošanā. Jaunie noteikumi paredz krietni zemāku atļaujamo benzopirēna līmeni produktos. Nozares pārstāvji jau pauduši sašutumu par jaunajām normām un izteica kritiku Zemkopības ministrijai par novēloto informācijas sniegšanu.