Medū cepti rieksti



Nepieciešamās sastāvdaļas:

Lazdu rieksti (lobīti) 100gr
Ķirbju sēkliņas (iztīrītas) 100 gr
Saulespuķu sēkliņas 100 gr
Sezama sēkliņas ~ 50 gr
Medus 2 ēdamkarotes ar kaudzi
Sāls naža gals

Pagatavošana:

Pannā ieliek medu un silda, kamēr izkusis. Visus riekstus un sēkliņas samaisa kopā. Lazdu riekstus var pārgriezt uz pusēm. Sezama sēkliņas ir starptelpas aizpildīšanai. Var vēl arī piebērt linsēklas. Medu silda uz nelielas uguns, lai lēnām izkūst. Kad viss medus ir šķidrs, ieber sēkliņas un uzber sāli. Ar koka lāpstiņu maisa, lai medus vienmērīgi apņem visus riekstiņus. Izliek uz cepampapīra plānā kārtiņā. Vienmērīgi izlīdzina un atstāj, lai nedaudz atdziest. Kad vēl nedaudz silts, sagriež kvadrātiņos ar picas nazi.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress