Nepieciešams:
- Svaigas kreses – 3 saujas
- Viegli grauzdēti ciedru rieksti (iespējams izmantot arī Indijas riekstus vai zemesriekstus) – 1 sauja
- Rīvēts cietais siers (piemēram, parmezāna tipa)– 1 sauja
- Ekstra Virgin olīveļļa – 80 – 150 ml
- Sula no ½ gab. citrona
- Smalki sagriezta ķiploka daiviņa
- Jūras sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 10 min
Pagatavošana:
Vari izmantot blendera krūzi vai arī sajaukt sastāvdaļas piestā.
Ja pesto gatavo blendera krūzē, tad liec tajā visas sastāvdaļas un samal.
- Ja esi izvēlējies piestu, pirmās saspied kreses ar ķiploku, pipariem un sāli. Pievieno riekstus, parmezāna tipa sieru un tikai tad pielej eļļu un citrona sulu. Eļļu lej tik, cik nepieciešams, lai mērce iegūtu vēlamo biezumu.
Aikāgaršo padoms
Ja pesto esi iecerējis smērēt uz maizītēm, lai pesto būtu biezāks, eļļu tam pievieno pavisam nedaudz. Ja pesto izmantosi salātiem, tam būs nepieciešams nedaudz vairāk eļļas!
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis