Nepieciešamās sastāvdaļas:
apmēram puskilograms mazo tomātiņu
apmēram 50 ml olīveļļas
pa pustējkarotei sāls un cukurs (cukuru var aizvietot ar ēdamkaroti kļavu sīrupa)
pāris malieni melno piparu
no pāris timiāna zariņiem nobraucītas lapas
1 lielāka vai 2 mazas lobītas ķiploka daivas
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 grādiem, cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Tomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm un kārto uz pannas ar griezto pusi uz augšu. Olīveļļu samaisa ar cukuru, sāli, pipariem un timiāna lapām un vienmērīgi pārlaista pāri. Ķiploku sagriež ļoti plānās šķēlītēs un tās saliek tomātiem virsū – tas nekas, ja visiem nepietiks. Liek krāsnī un kaltē 1 stundu 45 minūtes vai 2 stundas – atkarībā no tā, kāds rezultāts jums labāk patīk. Šādi gatavotus tomātiņus var nedēļu glabāt ledusskapī, pārlietus ar cepšanas laikā pannā satecējušo eļļu.