Nepieciešams:
- Laša fileja – 2 gab. (katra 120 g)
- Kālis – 1 gab.
- Mazie burkāni – 5 gab.
- Baltais sīpols – 1 gab.
- Fenhelis – ½ gab.
- Ķiploks – 3 daivas
- Seleriju kāti – 2 gab.
- Kartupeļi – 2 gab.
- Saldie kartupeļi – 1 gab.
- Timiāns – 3 zari
- Sviests – 2 ēdamk.
- Laims – 1 gab.
- Sāls / pipari – pēc garšas
- Cepamais papīrs – 2 loksnes
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
2. Noskalo, notīri un, plānās šķēlītēs, gareni sagriez dārzeņus.
3. Marinē dārzeņus pievienojot tiem laima sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
4. Sadali dārzeņus divās daļā, katru liec uz cepamā papīra.
5. Katrai dārzeņu porcijai pāri liec laša fileju.
6. Apkaisi to ar pipariem, sāli un svaigām timiāna lapiņām.
7. Laša filejas gabaliņiem uzliec 1 ēdamkaroti sviesta un ietin cepamajā papīrā.
8. Cep krāsnī 10 -15 minūtes.
9. Izņem no krāsns un paturi neatvērtu 2-3 minūtes, lai garšas ievelkas.
Atceries, ka šādā veidā vari gatavot arī citu zivi vai dārzeņus. “Asumiņam” pievieno čili vai eksperimentē ar citām garšvielām.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis