Klasiskais mājas kvass (6 porcijas)
Autors LaukuDzive.lv 21/06/2013 Receptes · 0 komentāri
Nepieciešams:
• Ūdens – 3,5 l (vislabāk izmantot avota ūdeni)
• Rudzu maize – 500 g
• Cukurs – 200 g
• Rozīnes – 1 sauja
• Raugs – 20 -25 g.
• Rudzu milti – 1 glāze
Pagatavošanas laiks: 7 h.
Pagatavošana:
1. Sagriez rudzu maizi nelielos gabaliņos un izkaltē cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā tik ilgi, lai tā nedaudz apbrūninās
2. Aplej rudzu grauzdiņus ar siltu ūdeni un atstāj uz vismaz 3 stundām
3. Nokās iegūto šķidrumu.
4. Atsevišķā traukā liec rudzu miltus, pievieno cukuru, raugu un vēl nedaudz silta ūdens.
5. Atstāj siltā vietā uz vismaz 1 stundu, lai raugs sāk “atdzīvoties”.
6. Pievieno raugu no rudzu maizes nokāstajam ūdenim, pievieno rozīnes un apklāj trauku ar marli.
7. Atstāj kvasu siltā vietā lai sāktos rūgšanas process, uz aptuveni 3-4 h.
8. Nokās kvasu un liec ledusskapī atdzesēties.
9. Nu tavs mājas kvass ir gatavs!
Aikāgaršo ieteikums!
Lai uzlabotu vai dažādotu kvasu, vari pievienot arī zaļumus, žāvētus augļus, ķimenes vai pat iesalu.
Lai kvass iznāktu dzirkstošs, pirms likšanas ledusskapī iepildi to pudelēs.
Ņem vērā ka šis ir ātrais, dzīvais kvass, tāpēc to nebūtu ieteicams glabāt ilgāk par vienu dienu.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Atslēgas vārdi: Aikāgaršo, Aikāgaršo šefpavārs, Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis, cukurs, Klasiskais kvass, Klasiskais mājas kvass, kvass, mājas kvass, Normunds Baranovskis, Raugs, rozīnes, Rudzu maize, Rudzu milti, ūdens
Saistītie raksti