Ķirbju kanēļa pankūkas


Nepieciešams:

  • Riekstu ķirbis – 500 g,

  • Olas – 2 gab.,

  • Milti – 2 līdz 3 ēdamk.,

  • Cukurs – 1 ēdamk.,

  • Malts kanēlis – 1 ēdamk.,

  • Apelsīni – 1 līdz 2 gab.,

  • Sāls – 1 šķipsniņa,

  • Eļļa cepšanai.


Pagatavošana:

• Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs

• Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas

• Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls

• Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas

• Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas

 

Aikāgaršo padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress