Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas



Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. Šoreiz - tikai ar cepumiem un kūkas formā! Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.

Sastāvdaļas:
KŪKAI:
220 g sviesta vai smilšu mīklas cepumi;
220 g tumšā šokolāde;
2 ĒK sviests;
160 ml saldais krējums.
GLAZŪRAI:
110 g tumšā šokolāde;
80 ml saldais krējums;
1 ĒK sviests.

Pagatavošana:
Apaļo kūkas formu (diametrs: 20 cm) izklāj ar foliju un ieziež ar piciņu sviesta - lai gatavās kūkas izņemšana būtu vienkāršāka.

Cepumus sadrupina vidēja izmēra gabaliņos. Sviestu un saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē.

Atsevišķā traukā sīki sasmalcina šokolādi un pārlej ar karsto saldā krējuma un sviesta maisījumu. Visu samaisa, līdz šokolāde izkususi un izveidojusies viendabīga masa.

Šokolādes masā ber cepumus un rūpīgi samaisa. Visu lej sagatavotajā kūkas formā un liek ledusskapī pilnībā sastingt (apmēram 3 stundas).

Kad šokolādes un cepumu kūka sastingusi, to no formas pārliek uz šķīvja vai kūku paplātes, noņem foliju.

Gatavo glazūru. Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un sviestu un sajauc ar drupinātu šokolādi, veidojot viendabīgu masu. Ar iegūto glazūru pārlej kūku un ar platu nazi izlīdzina. Kūka gatava! Ja vēlies, dekorē pēc izvēles!
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress