Gardas itāļu uzkodas



Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 dzeltenā paprikas pāksts
1 sarkanā paprikas pāksts
1 maza cukīnija
150 g mazu šampinjonu
8 ēdamk. olīveļļas
100 g mazu tomātiņu
50 g melno olīvu
50 g zaļo olīvu
150 g marinētu artišoku
2 ēdamk. balzama etiķa
1 ēdamk. baltvīna etiķa
1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
8 lielās garneles
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. citronu sulas
rozmarīns
timiāns
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana:

Papriku , cukīniju un šampinjonus notīra ; papriku sagriež strēmelītēs; cukīniju – šķēlītēs ; šampinjonus pārgriež uz pusēm.

Dziļā pannā sakarsē 3 ēdamk. olīveļļas un pa daļām apcep sagatavotos dārzeņus , tad izņem laukā. Karstajās taukvielās ieber mazos tomātiņus un īsu brīdi karsē.

Olīvām un artrišokiem notecina lieko šķidrumu. Papriku, cukīnijas, šampinjonus samaisa ar tomātiem , olīvām un artišokiem. Etiķi jauc ar 4 ēdamk. eļļas , sakapātiem pētersīļiem , sāli ,. pipariem un pārlej dārzeņiem.

Atlikušajā eļļā apcep garneles – 3 min. no katras puses. ķiplokus nomizo , sīki sakapā un pievieno garnelēm. Pielej citronu sulu , ja vajag , pieber vēl sāli un piparus. Dārzeņus pasniedz ar siltām garnelēm un pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress