Dzērveņu jogurta želeja


Nepieciešams:

• Svaigas dzērvenes – 500 g,
• Cukurs – 200 g,
• Dzeramais ūdens – 250 ml,
• Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g,
• Pūdercukurs – 120 g,
• Želatīns – 40 g,
• Ūdens – 50 ml.

Pagatavošana laiks: 2h un 30 min

Pagatavošana:

• Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu

• Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru

• Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini

• Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi

• Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.

• Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

• Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt

• Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles

Aikāgaršo padoms!

Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress