Sastāvdaļas:
- 60 g kukurūzas miltu,
- 3 olu dzeltenumi,
- 250 ml saldā krējuma,
- sāls,
- pipari,
- tējkarote bazilika,
- 300 g nelielu cukini,
- 20 g sviesta,
- 3 olu baltumi.
Pagatavošana:
kukurūzas miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, krējumu un garšvielām, atstāj vismaz 30 minūšu ievilkties. Cukini nomazgā, apgriež galiņus, sarīvē uz rupjās rīves. Izkausē sviestu, tajā cep cukini, lai neizdalītos pārāk daudz šķidruma. Notecina uz papīra dvieļa, pieliek nedaudz garšvielu, sajauc ar mīklu. Sakuļ olas baltumus, iecilā mīklā. Ieziež ar taukiem pudiņa cepamo veidni, apkaisa ar kukurūzas miltiem un liek tajā mīklu. Veidni līdz divām trešdaļām tās augstuma ievieto ūdens peldē un gatavo pudiņu 50 līdz 60 minūšu. Atstāj vēl 5 minūtes veidnē un tad izņem. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.
Avots: nra.lv /Ina Zelča