Nepieciešams:
- Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 600 g,
- Bumbieri – 700 g,
Krēmam:
- Rimi lauku olas – 4 gab.,
- Saldais krējums – 400 ml,
- Brūnais cukurs – 250 g,
- Piparkūku garšviela (malta) – 1 tējk.,
- Kakao (malts) – 6 ēdamk.
Pagatavošanas laiks: 1 stunda + 2 stundas dzesēšanai
Pagatavošana:
1. Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 g
2. Noskalo bumbierus, sagriez 4 daļās un izņem serdes
3. Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas
4. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai
5. Sakul olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu
6. Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisi
7. Liec uz uguns un maisot iebiezini krēmu
8. Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem
9. 200 g kārtaino mīklu sagriez strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem
10. Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 – 35 minūtes
11. Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē
Aikāgaršo padoms!
Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis