Nepieciešams:
- biezpiens – 800 g,
- cukurs – 300 g,
- laima augļi – 2 gab.,
- cepumi – 200 g,
- sviests – 60 g,
- medus – 60 g,
- milti – 2 ēdamkarotes,
- olas – 2 gab.,
- dažādas meža ogas – 300 g,
- skābs krējums 200 g,
- piparmētra – dekoram.
Pagatavošana:
Cepumus sadrupina un pēc tam sajauc ar izkausētu sviestu un medu. Gatavo masu klāj 24 Ø cm cepamajā formā. Biezpienu saputo ar cukuru (200 grami) un olām, pievieno laima sulu, laima miziņu un miltus, rūpīgi samaisa. Gatavo masu klāj kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 160°C uz 30 – 40 minūtēm. Kad kūka gatava, to pārsmērē ar skābo krējumu un atdzesē. Meža ogas sajauc ar cukuru un sablendē. Gatavo kūku griež porcijās, pasniedz ar meža ogu mērci un dekorē ar piparmētras lapiņu.
Autors “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs