Nepieciešams:
- Kārtainā mīkla – 100 g
- Āboli – 400 g
- Lielogu dzērvenes – 80 g
- Medus – 2 ēdamk.
- Kanēlis – 1 ēdamk.
- Pūdercukurs – 2 ēdamk.
- Ūdens – 1 l
- Laims – 1 gab
- Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
Pagatavošanas laiks: 50 min
Pagatavošana:
1. Nomizo ābolus, izgriez serdes, sagriez tos nelielās šķēlēs.
2. Liec ābolu šķēles ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru.
3. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3-5 minūtes, tikai nepārvāri, lai āboli neizjūk.
4. Ietaukotā taisnstūra formā ieklāj kārtaino mīklu.
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
6. Uz kārtainās mīklas liec dzērvenes un pārkaisi ar kanēli.
7. Pārlej ar medu un kārto ābolus.
8. Cep 15 minūtes.
9. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisi ar pūdercukuru.
10. Liec atpakaļ krāsnī apbrūnināties vēl 10 minūtes.
11. Ļauj kūkai nedaudz atdzist, izņem no formas un sagriez.
Ābolu kūku vari pasniegt kopā ar saldējumu un svaigām piparmētru lapiņām.
Atceries – neizlej ūdeni, kurā vārīji ābolus, tas kopā ar dzērvenēm lieliski garšos kā siltais dzēriens pie kūkas.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis