Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 g vistas filejas
- 200 g konservētu balto pupiņu
- 200 g konservētu sarkano pupiņu
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote eļļas
- ½ čili pipara
- ½ tējkarotes no katra veida – ķimeņu, krustnagliņu, kaltēta oregano, Kajennas piparu (pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- sāls
- 4–6 ēdamkarotes skābā krējuma
- zaļumi pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Garšvielas sasmalcina piestā. Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Piparu sagriež mazos gabaliņos. Vistas filejas noskalo, nosusina, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež nelielās strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gaļu. Kad gaļa zeltaini brūna, tai pievieno sīpolus un sautē 2–3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un čili. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, cep apmēram 2 minūtes. Pannā pievieno garšvielas. Pupiņas noskalo zem tekoša ūdens un pievieno pannas saturam. Pieliek tomātu pastu, samaisa. Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes. Kad gaļa mīksta, sautējumu pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli. Ēdienu pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem un skābo krējumu.