Nepieciešamās sastāvdaļas:
480 gr kalipso pupiņu (brūngani – baltas) var aizvietot ar brūnam vai baltam pupiņām
1 tējk. ķimeņu
1 tējk. vegi sāls
sāls pēc garšas
1 tējk. bazilika
½ tējk. paprikas
¼ tējk. parastās raudenes
1 tējk. diļļu
1 liels sagriezts burkāns
480 gr sagrieztu zaļo kāpostu
240 gr sagrieztu sarkano kāpostu
1 liels gareniski sagriezts sīpols
240 gr sagrieztas selerijas
720 gr sagrieztu konservētu tomātu
Pagatavošana:
Iemērciet pupiņas pa nakti vai pavāriet ūdenī un ļaujiet uzbriest vienu stundu. Nolejiet ūdeni. Pārlejiet uzbriedušas pupiņas ar ūdeni 2,5 cm virs tām. Novediet līdz vārīšanai un vāriet 2 stundas. Pievienojiet garšvielas un sagrieztus burkānus. Pavāriet 15 minūtes, tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas un pavāriet 15-20 minūtes vai kamēr dārzeņi kļūst mīksti.