Kalipso pupiņu sautējums



Nepieciešamās sastāvdaļas:

480 gr kalipso pupiņu (brūngani – baltas) var aizvietot ar brūnam vai baltam pupiņām

1 tējk. ķimeņu

1 tējk. vegi sāls

sāls pēc garšas

1 tējk. bazilika

½ tējk. paprikas

¼ tējk. parastās raudenes

1 tējk. diļļu

1 liels sagriezts burkāns

480 gr sagrieztu zaļo kāpostu

240 gr sagrieztu sarkano kāpostu

1 liels gareniski sagriezts sīpols

240 gr sagrieztas selerijas

720 gr sagrieztu konservētu tomātu

Pagatavošana:

Iemērciet pupiņas pa nakti vai pavāriet ūdenī un ļaujiet uzbriest vienu stundu. Nolejiet ūdeni. Pārlejiet uzbriedušas pupiņas ar ūdeni 2,5 cm virs tām. Novediet līdz vārīšanai un vāriet 2 stundas. Pievienojiet garšvielas un sagrieztus burkānus. Pavāriet 15 minūtes, tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas un pavāriet 15-20 minūtes vai kamēr dārzeņi kļūst mīksti.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress