Nepieciešams:
- Riekstu ķirbis – 500 g,
- Olas – 2 gab.,
- Milti – 2 līdz 3 ēdamk.,
- Cukurs – 1 ēdamk.,
- Malts kanēlis – 1 ēdamk.,
- Apelsīni – 1 līdz 2 gab.,
- Sāls – 1 šķipsniņa,
- Eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
• Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs
• Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas
• Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls
• Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas
• Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas
Aikāgaršo padoms:
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis