Nepieciešams:
- Gurķi – 1 kg,
- Dilles ar kātiem – 1 pušķitis,
- Rozmarīns – 1 zariņš,
- Ķiploks – 4-5 daiviņas,
- Baltie pipari – 1 tējk.,
- Sinepju sēklas – 1 tējk.,
- Rīsu etiķis – 2 ēdamk.,
- Jūras sāls – 2 ēdamk.,
- Plastmasas maiss – 1 gab.
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes + 2 stundas
Pagatavošana:
1. Piparus un sinepju sēklas nedaudz saspied piestā.
2. Noskalo gurķus, sagriez tos gareniski un liec maisā.
3. Gurķiem pievieno visas garšvielas, etiķi un sāli.
4. Sakrati maisu, lai viss tiktu labi samaisīts un liec ledusskapī.
Gurķus vari nogaršot jau pēc divām stundām, bet, ja atstāsi uz nakti tie būs izcila uzkoda brokastīm.
Aikāgaršo padoms! Izmēģini jaunas garšas un pievieno marinādei arī čili, timiānu, estragonu vai piparmētru.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis