Nepieciešams:
- Ķirbis – 1 kg,
- Cukurs – 1 kg,
- Laims – 3 gab.,
- Ūdens – 200 ml,
- Krustnagliņas – 1 sauja,
- Smaržīgie pipari – 5 gab.,
- Vaniļas cukurs – 1 ēdamk.
Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošana:
1. Katlā lej ūdeni ar cukuru, pievieno krustnagliņas un smaržīgo piparu, vāri 10 minūtes.
2. Nogriez uguni un garšām ļauj savilkties vēl 15 minūtes. Izņem piparus, krustnagliņas un cukura sīrups ir gatavs.
3. Notīri ķirbi, sagriez smalkāk un liec katlā ar cukura sīrupu un pievieno laima sulu.
4. Katlam uzliec vāku un vāri līdz ķirbis ir mīksts.
5. Sablenderē to vai izspied caur sietu, pagaršo un pildi burkās.
6. Ķirbju džema burkas glabā vēsā vietā.
Aikāgaršo padoms! Tīrot ķirbi, mizas un sēklas neizmet! Pamēģini ķirbja mizas izkaltēt un samalt pulverī, tās ir ļoti vērtīgas un veselīgas! Pievieno šo pulveri pie jogurta vai putras, būs ļoti gardi un veselīgi. Sēklas izkaltē vai ēd tāpat svaigas.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis