Krēms brulē


Nepieciešams:

  • Olas – 4 gab.

  • Saldais krējums – 500 ml

  • Cukurs – 1 ēdamk.

  • Vaniļas pūdercukurs – 2 ēdamk.

  • Cukurs karamelizēšanai – 3 ēdamk.


Dekorēšanai:

  • Svaigas ogas – 4 saujas

  • Svaigās piparmētru lapiņas – pēc izvēles


Gatavošanas laiks: 40 min
Pagatavošana:
1. Uzsildi saldo krējumu
2. Atdali olu baltumu no dzeltenumiem
3. Metāla bļodā saputo dzeltenumus ar cukuru un vaniļas pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un samaisi
4. Bļodu liec ūdens peldē, maisi līdz masa ir iebiezinājusies.
5. Masu lej karstumizturīgos trauciņos, kārto dziļā pannā vai cepemtraukā
6. Tajā lej silto ūdeni, lai trauciņi būtu pārklāti līdz pusei.
7. Cep 160 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.
8. Kad krēms izcepies, atdzesē to 10 minūtes
9. Gatavo cukura karameli:
• sakarsē pannu, noklāj to ar 3 ēdamkarotēm cukura, izkausē
• Kad cukurs izkusis, lej to uz cepamā papīra, izlīdzini plānā kārtā
• Lauz cukura plāksnīti gabaliņos un kārto uz krēma, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām
10. Pirms pasniegšanas liec krēmu brulē ledusskapī atdzesētie.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress