Nepieciešams:
- Svaigas zemenes – 200 g
- Svaigas avenes – 200 g
- Bezpiedevu jogurts – 400 g
- Zemesriekstu sviests – 1 ½ ēdamk.
- Medus vai cukurs – 4-6 ēdamk.
- Citrons vai laims – ½ gab.
- Četru graudu pārslas – 4 ēdamk.
Gatavošanas laiks: 10-15 min.
Pagatavošana:
- Izspied sulu no 1/2 laima vai citrona
- Sajauc jogurtu ar zemesriekstu sviestu, ogām un citrona sulu. Daļu ogu atstāj dekorēšanai.
- Pievieno 2-3 ēdamk. medus vai cukura un samaisi.
- Pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamk. medus vai cukura. Kad tas izkusis, pievieno četru graudu pārslas un maisot turpini karsēt dažas minūtes, līdz pārslas karamelizējušās.
- Atstāj atdzesēties.
- Kārto krēmu trauciņos, dekorē ar svaigām ogām un pārkaisi ar karamelizētajām pārslām.
Aikāgaršo padoms!
Zemeņu un aveņu vietā vari izmantot arī citas ogas un augļus – mellenes, jāņogas, zilenes un citas.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis