Grilēts kebabs
Autors LaukuDzive.lv 05/07/2013 Receptes · 0 komentāri
Nepieciešams:
• Tradicionālais šašliks – 400 g
• Mocarella siers – 200 g
• Arābu maize Oriental – 1 iepakojums
• Šampinjoni – 6 gab.
• Kabacis – 1 gab.
• Paprika – 1 gab.
• Tomāts – 1 gab.
• Sarkans sīpols – 1 gab.
• Kukurūzas vālīte – 1 gab.
• Tomātu mērce – 4 ēd.k.
Dārzeņu marinādei:
• Ķiploks – 2 daivas
• Citrons – 1/2 gab.
• Svaigs rozmarīns – 1 zariņš
• Čili – šķipsna vai pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošana:
1. Vispirms gatavo dārzeņu marinādi: smalki sakapā ķiploku un rozmarīnu, pievieno citrona sulu un čili.
2. Dārzeņus sagriez palielos gabalos un pārlej ar marinādi, atstāj uz dažām minūtēm.
3. Dārzeņi ir gatavi grilēšanai
4. Uz grila izcep šašliku
5. Gatavo šašliku, dārzeņus sagriez mazākos gabalos
6. Ar rokām nelielos gabaliņos saplucini mocarella sieru
7. Šašliku un dārzeņus pildi arābu maizē Pievieno tomātu mērci un sieru
8. Piepildītās maizes cep uz grila nelielā karstumā 1–2 minūtes no katras puses. Pasniedz siltas.
Aikāgaršo ieteikums!
Kebaba pildījumam var izmantot arī lasi, kā arī izvēlēties citu sieru un dažādus garšaugus.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Atslēgas vārdi: Aikāgaršo, Aikāgaršo šefpavārs, Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis, Arābu maize Oriental, čili, citrons, Kabacis, ķiploks, kukurūza, Kukurūzas vālīte, Mocarella, Mocarella siers, Normunds Baranovskis, Oriental, paprika, rozmarīns, šampinjoni, Sarkans sīpols, šašliks, siers, sīpols, tomāts, tomātu mērce
Saistītie raksti