Nepieciešams:
- Ziedkāposts – ½ gab.
- Topinambūrs – 500 g
- Puravs – 1 gab.
- Grauzdētas mandeles – 1 sauja
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Svaigais čili – aptuveni 1cm
- Sīpols – 1 gab.
- Olīveļļa – 2 ēdamk.
- Dārzeņu buljons vai ūdens – 1 l
- Citrons – 1gab.
- Timiāns – 2 zariņi
- Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 50 min
Pagatavošana:
- Bļodā lej ūdeni vai buljonu, pievieno izspiestu sulu no ½ citrona
- Notīri un sagriez gabaliņos topinambūru. Lai tas neiekrāsotos tumšs, liec to citronūdenī vai buljonā
- Sagriez sīpolu, ķiploku, čili, ziedkāpostus un purava gaišāko daļu. Liec katlā un apcep olīveļļā zeltainus
- Izņem no citronūdens topinambūrus, pievieno tos garšaugiem, sautē pāris minūtes
- Pievieno citronūdeni vai buljonu. Kad tas sāk vārīties, samazini temperatūru un vāri vēl 20 – 25 minūtes
- Kad saknes izvārījušās, padzesē zupu 5 minūtes, pievieno timiāna lapiņas, sāli un piparus - sablenderē biezeņzupā
- Sasildi zupu vēlreiz, pasniedz ar grauzdētām mandelēm, svaigām timiāna lapiņām, pārlej ar sulu no ½ citrona
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis