Nepieciešams:
- Fenhelis – ½ gab.
- Topinambūrs – 1 kg
- Puravs – 1 gab.
- Spināti – 3 saujas
- Ķiploks – 3 daivas
- Rozmarīns – 1 ēdamk.
- Citrons – 1 gab.
- Olīveļļa – 2 ēdamk.
- Dārzeņu buljons vai ūdens – 1½ l
- Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 1 h
Pagatavošana:
- Bļodā lej ūdeni vai buljonu, izspied no citrona sulu un pievieno šķidrumam
- Nomizo topinambūrus, sagriez gabaliņos un liec sagatavotajā citronūdenī vai buljonā ar citronu, lai tie neiekrāsotos tumši (topinambūru vietā vari izmantot kartupeļus vai ziedkāpostus)
- Notīri un sagriez puravu, fenheli un ķiploka daiviņas
- Topinambūru izņem no citronūdens
- Katlā ielej olīveļļu, tajā liec topinambūru, pievieno puravus, ķiplokus, fenheli un apcep olīveļļā 3 – 5 minūtes
- Pievieno citronūdeni vai buljonu, kā arī rozmarīnu un vāri vismaz 30 minūtes
- Ļauj zupai 5 minūtes atdzist, pievieno svaigos spinātus un sablenderē
- Kad zupa sablenderēta, uzkarsē to no jauna, pievieno sāli un piparus
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis