Svētku cepetis (4 personām)



Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Nepieciešams:

  • Cūkgaļas kakla karbonāde 1.5 kg


Marinādei:

  • Ķiploka daiviņas 12 gab.

  • Medus 2 ēd. k.

  • Graudu sinepes 2 ēd. k.

  • Čili 1 gab.

  • Sāls 1.5 tējk.

  • Smaržīgie pipari 1 tējk.

  • Jauktie pipari 1 tējk.

  • Rozmarīns 5 zariņi

  • Krustnagliņas 1 tējk.

  • Kadiķogas 1 tējk.


Pagatavošana:
1.Piestā liec smaržīgos piparus, jauktos piparus, krustnagliņas un kadiķogas - saspied tās.
2.Pievieno medu, graudu sinepes, sāli un visu sajauc.
3.Gaļu liec cepamajā katlā (pīlē) un pārlej ar marinādi.
4.Pievieno rozmarīna kātiņus ar lapiņām.
5.Ķiploku nemizo, nedaudz saspied un liec katlā. Gaļu ierīvē ar marinādi.
6.Pievieno nesagrieztu čili un liec uz nakti ledusskapī, lai marināde labāk iesūcas.
7.Nākamajā dienā, kad gaļa iemarinējies, cep to 120 grādos 5 stundas.
Ja vēlies gaļu apbrūnināt, tad īsi pirms tā gatava, izņem no cepeškrāsns, noņem vāku, aplej cepeti ar katlā esošo marinādi un cep vēl 20 minūtes 180 grādos.
Pasniedz ar tvaicētiem vai krāsnī ceptiem dārzeņiem.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress