Sastāvdaļas:
- Vista,
- 200 g malta cūkas šķiņķa,
- 200 g dūmota šķiņķa,
- 3–4 vistu akniņas,
- 2 sīpoli,
- 2 ēdamkarotes brendija,
- 2 ķiploku daiviņas,
- sauja notīrītu pistāciju,
- sāls,
- malti melnie pipari,
- ēdamkarote sviesta.
Pagatavošana:
Vistai nogriež spārniņus un kājas. Kautķermeņa vēderu pārgriež gareniski uz pusēm, uzmanīgi atbrīvo gaļu no kauliem, izplāj uz dēļa ar ādu uz leju, viegli izdauza ar gaļas āmuriņu. Samaļ vistu akniņas, dūmoto šķiņķi, sīpolus un ķiplokus, pievieno brendiju, sajauc ar malto cūkgaļu, pieliek sāli un piparus. Vistas gaļu pārklāj ar sagatavoto pildījumu, uzkaisa pistācijas, satin veltnī, nosien ar diegu, ietin folijā, liek iesildītā cepeškrāsnī, cep aptuveni stundu. Kādu laiciņu pirms cepšanas beigām foliju noņem, balotīni apslacina ar cepeša šķidrumu, pārziež ar sviestu un cep, līdz izveidojas brūna garoziņa.
Mērci gatavo, uztumējot cepeša šķidrumu ar miltiem, vajadzības gadījumā pieliek vēl sāli.
Avots: nra.lv /Ilze Zonne