Sastāvdaļas:
- 2 kg nelielu konservēšanai piemērotas šķirnes gurķu,
- daži melno piparu graudiņi un krustnagliņas,
- dažas ķiploku daiviņas,
- nedaudz mārrutku sakņu,
- upeņu lapas
marinādei:
- viens litrs ūdens,
- viena glāze (250 ml) upeņu sulas,
- 50 g sāls,
- 30 g cukura,
- 3 ēdamkarotes etiķa (9%).
Pagatavošana:
Sagatavotās litra tilpuma burciņās liek upeņu lapas un garšaugus, kārto gurķus. Katlā uzvāra ūdeni ar upeņu sulu, cukuru un sāli, pievieno etiķi, samaisa. Pārlej marinādi gurķiem, viegli uzliek burkām vāciņus, liek tās katlā un sterilizē 8 minūtes, aizvāko līdz galam, uz brīdi apvērš otrādi.
Avots: nra.lv /Ilze Zonne