Kēkss, kas ar savu bagātīgo šokolādes un ogu garšu savaldzinās pat visizlepušāko saldummīli. Ķeramies klāt pie gatavošanas!
SASTĀVDAĻAS
100 g rūgtās šokolādes
4 ēdamkarotes kakao
175 g cukura (vēlams brūnā)
225 g kviešu miltu (daļu miltu, piem. 75 g, var aizstāt ar rudzu miltiem)
100 ml eļļas bez izteiktas garšas
1 ola
250 ml paniņas (var arī kefīru vai rūgušpienu)
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarote kanēļa
1 tējkarote vaniļas cukura
1/6 tējkarotes sāls
3 ēdamkarotes svaigu vai saldētu upeņu (var būt arī ķirši bez kauliņiem, mellenes, vai visu šo ogu mikslis)
PAGATAVOŠANA
Šokolādi salauza mazos gabaliņos, cepeškrāsnī vai ūdens peldē nedaudz pakausē, tā lai paliek nelieli neizkusuši šokolādes krikši. Pievieno eļļu, paniņas, olu, visu samaisa. Atsevišķā traukā, sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, kartīgi samaisa, pievieno ogas. Sausās sastāvdaļas ber šokolādes masā, izcilā. Lej kantainā kēksa formā, cep 200°C temperatūrā 50 min., pirms izņemšanas ar kociņu pārbauda gatavību.