Sastāvdaļas:
700 g maltas liellopu gaļas;
Puskukulis baltmaizes;
Trīs sīpoli;
Divas daiviņas ķiploka;
Trīs tomāti;
Pusbuntīte diļļu;
Pusbuntīte pētersīļu;
150 ml piena;
Viena tējkarote sāls;
Divas ēdamkarotes saulespuķu eļļas;
Pagatavošana:
Baltmaizes mīkstumu samērcējiet pienā. Pēc tam ar blenderi sasmalciniet sīpolus, ķiplokus, baltmaizi un sāli. Aplejiet tomātus ar verdošu ūdeni, noņemiet miziņu, atstājiet uz brīdi, lai tie nedaudz pastāv, pēc tam nolejiet sulu. Pievienojiet smalki sakapātus zaļumus.
Samaisiet sasmalcināto masu ar tomātiem un malto gaļu un veidojiet kotletes. Izkārtojiet tās uz iepriekš ieziestas cepešplāts un cepiet pusstundu 220 grādos.
Lai labi garšo!