Sastāvdaļas:
olīveļļa;
sviests;
150 g risoto rīsi;
125 ml baltvīns vai buljons;
1 l vistas buljons;
1 gab. sīpols;
1 gab. ķiploka daiviņa;
200 g gailenes;
1 sauja rīvēts Parmas siers.
Pagatavošana:
Sviestā apcep gailenes, kad šķiet, ka gatavas, atliek malā.
Eļļā (vai sviestā) apcep rupji sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku, līdz sīpols ir caurspīdīgs.
Tad pieber rīsus, apmaisa, lai tie vienmērīgi noklātos ar eļļu un pa laikam apmaisot cep līdz rīsi ir caurspīdīgi.
Pielej vīnu (vai 125 ml buljonu) un visu laiku maisot cep (vāra?), līdz vīns iztvaikojis.
Tālāk turpina kā parasti - pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iztvaikojis/iesūcies rīsos, tad pielej nākamo kausu buljona un tā turpina, līdz rīsi gatavi.
Var gadīties, ka buljons paliks pāri, var gadīties, ka pietrūks (tādā gadījumā vienkārši izlīdzas ar karstu ūdeni).
Kad rīsi ir gatavi, pievieno apceptās gailenes, Parmas sieru, ja vajag arī sāli un piparus.
Pasniedzot pārkaisa ar Parmas sieru.