Karstie kokteiļi vēsajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru. Kā tad īsti pagatavot karstos kokteiļus? Kā skaidro Elkor FOOD&WINE vadītāja, ne tikai vīnu var karsēt, tādējādi padarot to par īpaši sildošu un ziemīgu dzērienu, arī citus savus iecienītākos kokteiļus var baudīt karstus. Tas ir ļoti vienkārši – galvenais ir dzērienu nevārīt, bet sildīt līdz aptuveni 60 grādu temperatūrai, tādējādi pastiprinot dzēriena aromātu un nezaudējot labās garšas īpašības.
Apskati 6 īpaši sildošu dzērienu receptes un iedvesmojies savam ziemas kokteilim!
Karstais ābolu pīrāgs glāzē
- Tumšais rums 50 ml
- Ābolu sula 150 ml
- Malts kanēlis
- Kanēļa standziņa
dekorēšanai
- Ābola daiviņa
Karstais balzāms
- Rīgas melnais balzāms 25 ml
- Upeņu sula 175 ml
- Apelsīna daiviņa
Stiprais morss
- Dzērveņu sula 175 ml
- Degvīns 25 ml
- Medus 15 ml
- Kanēļa standziņa
- Apelsīna daiviņa
- Svaiga piparmētra
Sildošais apelsīns
- Apelsīnu sula 175 ml
- Degvīns 25 ml
- Medus 15 ml
- Kanēļa standziņa
- Apelsīna daiviņa
Karstā Pina Colada
- Malibu Kokosriekstu rums 50 ml
- Ananāsu sula 150 ml
- Laima sula 15 ml
- Ananāsa daiviņa
- Svaiga piparmētra
Klasiskā imunitātes tēja
- Citrons 30 gr
- Medus 20 gr
- Svaigs ingvers 25 gr
- Svaiga piparmētra