Vista ķīniešu gaumē ar mērci



Nepieciešamas sastāvdaļas:

  • vistas fileja (pēc katra paša ieskatiem)

  • burkāni (uz vienu fileju apmēram viens neliels)

  • paprika (viena uz 2-3 vistas filejām)

  • sīpoli (kā pašiem patīk)

  • ķiploki

  • sāls

  • malti melnie pipari

  • sojas mērce

  • medus

  • tomātu mērce

  • kartupeļu ciete


Pagatavošana kopā aizņems vidēji 30 minūtes.

Pagatavošana:

Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos. Ieliek bļodiņā un pārlej sojas mērci (ne to tumšāko). Tikmēr gatavo dārzeņus (arī ķiplokus un sīpolus). Griež tādos gabaliņos, kā pašiem patīk. Kraukšķīgi un gardi ir tad, ja griež visu strēmelītēs. Liek nelielā eļļas daudzumā apcepties pannā. Kad viss apcepies nedaudz zeltains, ber bļodiņā, lai pastāv.

Tajā pašā pannā jāgatavojas cept vistiņu. Var arī vārīt eļļā, bet ir pārbaudīts, ka apcepot nelielā eļļas daudzumā arī ir kraukšķīgi un gardi. Tātad – mazos gabaliņus apvārta kartupeļu miltos un met iekšā pannā, kādu brītiņu cep, lai ir zeltaini brūni. Kad pašiem šķiet, ka gatavs, atbrīvo pannu mērcītes pagatavošanai.

Mērce: tomātu mērci, medu (2:1) un sojas mērci – cik pašam patīk, sajauc bļodiņā un liek pannā cepties – pakaramelizēties. Kad mērcīte tāda staipīga un brūngana, liek klāt vistiņu un dārzeņus. Visu kopā kārtīgi sajauc un gatavs!

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress