Vīna mērcē cepta vista



Electrolux piedāvā sievietēm iepriecināt savus vīriešus ar vīna mērcē ceptu vistu. Šī ēdiena oriģinālnosaukums ir Coq au Vin, kas tulkojumā no franču valodas nozīmē „cepts vīnā”. Zīmīgi, ka šī ēdiena izcelsmi saista ar pasaules vēstures divu diženu vīru vārdiem – Jūliju Cēzaru un Napoleonu. Vēsturnieki joprojām strīdas par to, kuru no viņiem uzskatīt par saistītu ar šīs receptes radīšanu.

Vīna mērcē ceptai vistai nepieciešamie produkti:

  • 1 vista

  • sāls

  • pipari

  • 1 ēdamkarote miltu

  • 50 g cepamo tauku

  • 500 ml mājputnu gaļas buljona

  • 500 ml baltvīna

  • 4 ēdamkarotes sojas mērces

  • ½ pētersīļu pušķu

  • 1 timiāna zars

  • 150 g kubiciņos sagrieztā speķa

  • 250 g attīrītu un četrās daļā sagrieztu šampinjonu

  • 12 šalotes (maigo sīpolu daiviņas)

  • 2 ķiploka daiviņas


Pagatavošana

Vistu notīrīt, pievienot sāli un piparus, apkaisīt ar miltiem. Cepešu traukā uz plīts izkausēt cepamos taukus un apcepts tajos vistu no visām pusēm. Pielikt klāt baltvīnu, mājputnu gaļas buljonu un sojas mērci un uzvārīt. Pēc tam pievienot pētersīļus, šampinjonus, šalotes un ķiploku daiviņas. Vēlreiz uzvārīt. Pēc tam nosegt ar vāku un ielikt cepeškrāsnī un cept 55 minūtes 200-220C temperatūrā.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress