Šodien aizvadīta vietējo pārtikas ražotāju atbalstam veltīta konference, kurā izskanēja atziņa, ka pēdējos gados Latvijā atgriezusies tendence dot priekšroku vietējai pārtikai, turklāt cilvēki ir gatavi ieguldīt vairāk laika un darba šīs pārtikas sagādē un apstrādē. Veselīgākā pārtika izaug bioloģiskajās saimniecībās, jo tajās netiek lietotas ķimikālijas. Taču šādu saimniekošanas veidu izvēlējušies tikai aptuveni 5% no visām zemnieku saimniecībām. Viens no iemesliem - darba vairāk, bet peļņa mazāka. Šīsdienas konferencē teikts, ka ar bioloģisko lauksaimniecību pērnā gada beigās nodarbojās 3473 saimniecības.
Bioloģiskā pārtika – veselīga, bet grūtāk saražojama
Autors redakcija 26/09/2014 Video · 0 komentāri