Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos – trīs aktuālas receptes atklāj Z/S “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.
Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” 8 personām
- Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
- Pievieno divas 350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm;
- Pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes;
- Sašķidrina ar litru kefīra;
- Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
- Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
- Ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni;
- Nodegustē vai laba sanākusi un ceļ galdā!
Uzkoda “Kliģenu sapnis”
- Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes
- Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem;
- Pa virsu uzgriež svaigu “Kliģenu” gurķi un smeķē. Gardu muti!
Dzēriens 30 sekundēs
- Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni;
- Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē;
- Samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!